Ritchie Bros. underlättar kassaflödet för maskinägare

Posted by IronPlanetEU on 2020-maj-28 12:32:59

Aktionsföretaget Ritchie Bros. stöder maskinägare genom COVID-19 krisen med flexibla dispositionslösningar för att förbättra deras kassaflöde, inklusive alternativ för förskottsbetalning och att köpa säljares tillgångar direkt. Medan många av oss isolerar hemma under coronaviruspandemin, är auktioner av entreprenadmaskiner fortfarande igång för fullt. Branschledaren Ritchie Bros. har flyttat alla sina auktioner online och har hittills sett mycket liten förändring i efterfrågan - eller försäljningspris - för begagnade bygg- och lantbruksmaskiner under de senaste månaderna.

"Trots dessa osäkra tider hör vi från kunderna att det fortfarande finns mycket arbete i världen - underhåll av motorvägar, kraftlednings- och telekommunikation, vatten och avloppssystem, samt transport av livsmedel och mediciner - vi tillhandahåller utrustningen till företag som levererar dessa väsentliga tjänster" säger Karl Werner, internationell president på Ritchie Bros. "Det regelbundna in- och utflödet av hantering av maskinparker upphör inte, och vi finns här för att hjälpa dig med en mängd olika försäljningslösningar och kontraktsalternativ som passar alla behov."


Under sin 62-åriga historia har Ritchie Bros. blivit en pålitlig rådgivare i branschen, med miljoner kunder över hela världen som räknar med den värdefulla insikt som de tillhandahåller.


"Vi har samlat en enorm mängd data över marknaden och försäljningspris - om utrustningstyper, märken, modeller och tillverkningsår - som vi använder till våra kunders fördel. Med hjälp av denna information och erfarenhet kommer vi att kunna rekommendera rätt tid och plats för försäljning - vad som än sker i världen" tillägger han.


Utöver att hålla sina auktioner och marknadsplatser igång, har Ritchie Bros. visat sitt engagemang för säljare under dessa utmanande tider genom att erbjuda flera flexibla försäljningsalternativ för att underlätta kassaflödet.Framför allt har Ritchie Bros. ett alternativ för förskottsbetalning där de kan tillhandahålla medel i förväg mot det förväntade försäljningspriset för utrustningen om en säljare inte vill vänta till nästa auktion.
RitchieBros-SE10-distributionMay2020_RTD2

"Vår stora erfarenhet av att köpa och sälja utrustning runt om i världen gör att vi kan uppskatta utrustningens värde med en hög grad av säkerhet. Slutliga försäljningspriser ligger vanligtvis inom ett litet intervall av våra värderingar" säger Werner. "Det gör att vi kan erbjuda kunderna möjlighet att ta ut pengar i förväg för en försäljning genom en förskottsbetalning, eller att använda något av våra andra skräddarsydda försäljningsalternativ. Vi ser i dessa tider att det finns ett större behov av tjänster som denna."


Förutom tjänster för förskottsbetalning kan säljare även överföra äganderätt direkt till Ritchie Bros. för att begränsa administrationen kring försäljningen.Utrustningsägare kan få individuella försäljningsråd genom att prata med en representant från Ritchie Bros. som kommer att skapa det bästa alternativet som finns till förfogande för dem. 


"Det finns naturligtvis en viss osäkerhet för tillfället, men vi vill lugna våra kunder och diskutera de alternativ som kommer att ge dem det bästa resultatet för deras verksamhet både nu och på lång sikt" avslutar han.


För mer information om försäljning, besök ironplanet.com/how-to-sell