VIDEO: Besök Ritchie Bros. live-auktion

Posted by IronPlanetEU on 2020-feb-14 08:42:41

Information: 8 fakta om Ritchie Bros. som du kanske inte känner till.

#1 En blygsam början

Ritchie Bros. startade 1958 som ett litet, familjeägt auktionsföretag (som ursprungligen sålde möbler!) och började med att sälja jordbruks- och industriutrustning i början av 1960-talet. När bröderna Ritchie väl hade hittat sitt område, började de snabbt expandera verksamheten. Först i hela Kanada, sedan över gränsen till USA och senare till Europa, Mellanöstern, Australien och Asien på andra sidan havet. I dag har företaget 2500 + anställda och säljer 500000 + enheter per år genom sina auktioner och marknadsplatser på nätet. I Europa har Ritchie Bros. auktionssajter i Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien. Video: se hur en auktion hos Ritchie Bros. gick till i början av 1960-talet.

#2 Mer än hälften säljs online

År 2002 lanserade Ritchie Bros. budgivning på nätet som ytterligare ett sätt att lägga bud. I slutet av det året utgjorde onlinebudgivare 10 % av köparna eller budgivarna - vilket för en ny budgivningsmetod var ett mycket lovande resultat. Företaget fortsatte under åren att utveckla sin budgivningsteknik online, och allt fler budgivare började använda den. Den nya budgivningstekniken skapade nya marknader. I dag är det mer än hälften av enheterna på live-auktionerna som säljs till budgivare på nätet. 

#3 Världens största auktioner för industriutrustning

Oavsett om du söker en speciell modell, ett speciellt märke eller bara tittar, är chansen stor att du hittar vad du behöver hos Ritchie Bros. Enbart under 2018 såldes mer än 500000 olika objekt på auktioner och marknadsplatser på nätet som tillhör Ritchie Bros. Varje dag, året runt, finns det ungefär 50000 artiklar tillgängliga. Du kan söka på olika sätt på webbplatsen, till exempel efter land, märke, modell eller år. Se det själv - kolla in inventariet på de kommande auktionerna hos Ritchie Bros.

#4 Allt säljs

Ritchie Bros. live-auktioner är kända för sina oreserverade auktioner. Detta innebär att det inte finns några reservationspris för de artiklar som ska säljas. Allt säljs på auktionsdagen, oavsett pris. Ett enkelt men viktigt faktum som ständigt lockar mängder av budgivare från hela världen online och på plats till auktionerna. Mycket har förändrats med Ritchie Bros. live-auktioner under de senaste sextio åren, men den förbehållsfria principen gäller fortfarande.

"Live-auktionerna skapar en unik ‘event’-dynamik på marknaden där säljare och köpare kan se aktuella marknadsförhållanden i realtid och träffa andra kollegor inom industrin.” 

#5 Auktioner ökar efterfrågan

Ett projekt har avslutats. En ägare drar sig tillbaka. Nya modelluppgraderingar krävs. Om utrustningen inte är lönsam, kostar den bara pengar när den står still, försäkringar och avskrivningar. Varje år litar tiotusentals företag runtom i världen på att Ritchie Bros. ska sälja utrustning å deras vägnar. Från bönder till stora uthyrningsföretag och från tillverkare till byggföretag. Här får du veta varför de väljer Ritchie Bros. för att sälja.

#6 60 år av innovation

Sedan allra första början har Ritchie Bros. alltid testat nya idéer för att förbättra sina kunders köp- och säljupplevelse. På 1960-talet experimenterade bröderna med 'drive in'-auktioner, där budgivare var tvungna att använda tutan på bilen för att lämna bud. Med ökningen av online-funktioner började tekniken spela en allt viktigare roll. Förutom nätbudgivning, som lades till 2002, tillkom flera andra budgivningsmetoder, till exempel Tidsbestämda Auktioner för mindre objekt och konsumentprodukter, budgivning via Ritchie Bros. mobilapp och ganska nyligen PriorityBid, som låter budgivare lägga bud flera dagar innan live-auktionen börjar.

Förutom budgivningsteknik lanserade Ritchie Bros RB Asset Solutions 2018 - ett molnbaserat tillgångshanterings- och dispositionssystem med ett komplett lagerhanteringssystem, dataanalys och instrumentpaneler, e-handelswebbplatser med mera. Ritchie Bros. har till och med experimenterat med röststyrda sökfunktioner efter utrustning under 2019.

#7 Det finns många bra funktioner på rbauction.com

Du kan göra mycket med ett gratis konto på rbauction.com. Du får tillgång till tidigare försäljningspriser, du kan spara sökningar, få lageruppdateringar, lägga bud och mycket mer. Skapa ditt gratis konto här!

#8 Ritchie Bros. är mycket mer än bara auktioner

Fastän Ritchie Bros. live-auktioner fortsätter att växa varje år, gillar inte alla att köpa och sälja på en oreserverad auktion. Nyligen har Ritchie Bros. övergått från att vara ett auktionsföretag till att bli en multikanalplattform med olika kraftfulla sätt att köpa och sälja. Varumärken som ingår i Ritchie Bros. är online-listningssiten Mascus, online-auktionen IronPlanet och  24/7 online-marknadsplatsen Marketplace-E. Inom bara två år efter starten överträffade försäljningen på den senare 450 miljoner EUR (500 miljoner USD)!

 

Lär dig mer om Ritchie Bros. Skapa ett konto gratis på rbauction.com