Ritchie Bros. underlättar kassaflödet för maskinägare

Posted by IronPlanetEU on 2020-maj-28 12:32:59

Aktionsföretaget Ritchie Bros. stöder maskinägare genom COVID-19 krisen med flexibla dispositionslösningar för att förbättra deras kassaflöde, inklusive alternativ för förskottsbetalning och att köpa säljares tillgångar direkt. Medan många av oss isolerar hemma under coronaviruspandemin, är auktioner av entreprenadmaskiner fortfarande igång för fullt. Branschledaren Ritchie Bros. har flyttat alla sina auktioner online och har hittills sett mycket liten förändring i efterfrågan - eller försäljningspris - för begagnade bygg- och lantbruksmaskiner under de senaste månaderna.

Read More

Budgivning via nätet på entreprenadmaskiner ökar under Coronavirus pandemin

Posted by Alexander Ypeij on 2020-apr-22 13:38:41

Bokstavligt talat har det varit relativt tyst runt Ritchie Bros auktionsplatser under den senaste tiden. Världens största auktionsföretag för entreprenadmaskiner är känd för sina energiska auktioner för utrustning som hålls över hela världen med "sjungande" auktionister, rullande maskiner och stora folkmassor. Men lokalerna har varit tomma och kommer att förbli tomma för tillfället. Har branschen slutat att köpa och sälja maskiner? Tvärtom. På grund av coronavirus pandemin håller Ritchie Bros temporärt alla sina auktioner via internet och ser för närvarande ett oöverträffat deltagande på nätet. Företag fortsätter att köpa utrustning på auktionerna i stora kvantiteter.

Read More

VIDEO: Besök Ritchie Bros. live-auktion

Posted by IronPlanetEU on 2020-feb-14 08:42:41
Read More

6 fakta om hjullastare

Posted by IronPlanetEU on 2019-okt-10 06:33:10


Det är svårt att föreställa sig att anläggnings- eller gruvverksamhet skulle gå smidigt utan hjullastare. De har varit en av de mest populära maskinerna i flera decennier och kommer troligen förbli det i många år framöver. Under det senaste årtiondet har den globala populationen med hjullastare ökat med 75 % från cirka 1,3 miljoner maskiner 2008 till 2,3 miljoner 2018. 2022 förväntas det totala värdet av den här kategorin uppgå till 15,9 miljarder euro globalt.

Read More

Topics: Europe, Svenska

Sju fantastiska funktioner på IronPlanet

Posted by IronPlanetEU on 2019-sep-23 07:25:57

Det sägs att det inte handlar om vad du har, utan om hur du använder det. Liksom med kärlek, teknik och affärer får du förmodligen inte ut det mesta möjliga av upplevelsen på IronPlanet utan en helhetsförståelse för alla tips och trick som du har till ditt förfogande, även om du redan är IronPlanet-fanatiker.   

Read More

Topics: Europe, Svenska

Fem tips för att hitta din nästa grävmaskin

Posted by IronPlanetEU on 2019-jul-11 06:03:17

Om du är på jakt efter grävmaskiner till salu, eller om du funderar på att köpa en grävmaskin nu eller i framtiden finns det några saker du bör tänka på:

Read More

Topics: Europe, Svenska